Tenniskamp
Overtuigd?
Bekijk het aanbod

Tenniskamp

Vijf dagen tennissen en omnisporten, aangevuld met het Tweety all-in concept. Elke voormiddag zijn er 3 tot 4 uur tennis. In de namiddag organiseren we andere sport en spel activiteiten aangepast aan de leeftijd en aan het weer.

De tennislessen worden georganiseerd door één van onze twee partners, meer info zie hieronder bij praktische info.


Voor wie?

De tenniskampen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar. Wanneer een broertje, zusje of vriendinnetje, vriendje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...

Voor kinderen van de leeftijd 4 t.e.m. 6 jaar zijn er ook onze racketfunkampen, hier is de dosis tennis iets minder intensief en wordt er afgewisseld met multimove lessen, sport en spel, knutselactiviteiten en nog zoveel meer!


Doel?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak. Geef de kinderen de keuze en vraag welke oefeningen ze zelf graag doen. Als dit mogelijk is, passen wij onze trainingen hierop aan.

Leerrijk: bij ons tenniskamp vertrekken we ook vanuit het standpunt dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de tennistrainingen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Voor de tennis worden de kinderen onderverdeeld volgens leeftijd en vaardigheden zo kunnen ze optimaal groeien. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve namiddagactiviteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitoren, wij werken met monitoren die hun ervaring vaak als lokale trainers hebben en of een Bloso diploma van de Vlaamse Trainers School. Voor de tenniskampen hebben wij een partnerschip met TCLD & de tennisschool.


Praktische informatie

Breng sportieve kleren mee die vuil mogen worden. Indien mogelijk eigen tennisracket, als je deze niet hebt laat iets weten per mail naar info@2ty.be, met datum, locatie en naam van de tennisser. Wij voorzien dan een tennisracket.

We werken samen met twee partners die de tennislessen voorzien:

Tennisschool Lace op de tennisterreinen van TCLD en Tennisschool Happy 4 op de tennisterreinen van TC Borluut. Wanneer welke tennisschool les geeft staat aangeduid per tenniskamp bij de beschrijving.

Bekijk het aanbod


Voorbeeld dagindeling

Beschrijving Uren Info
Opvang 07u45-09u00 Sporthal/speelplaats, onder toezicht
Opwarming 09u00-09u15 Loslopen, opwarmingsdans, tikkertje, ...
Eerste sportmoment 09u15-10u15 Tennis
Tienuurtje 10u15-10u30 Koekje + drankje
Tweede sportmoment 10u30-12u30 Tennis
Halve dagen tenniskamp 12u30 Kamp gedaan
Middagmaal 12u30-13u15 Gezonde broodjes met beleg en groentjes naar keuze
Speeltijd 13u15-14u00 Vrij spel onder toezicht
Middagactiviteit 14u00-15u30 Waterspel, smokkelspel, sjorren, honkbal, ...
Vieruurtje 15u30-15u45 Stuk fruit + drankje
Keuzesport 15u45-16u45 Keuze uit de sporten die gegeven zijn in de voormiddag
Cooling down 16u45-17u00 Stretchen
Opvang 17u00-18u00 Sporthal/speelplaats, onder toezicht