Racketfunkamp
Overtuigd?
Bekijk het aanbod

Racketfunkamp

De 2TY racketfunkampen worden in partnership georganiseerd met Happy4. Werpen, vangen, rollen, mikken,… spelenderwijs leren kleuters deze oog-hand coördinatie. Met deze basis versnellen we het aanleerproces van RACKET-sporten. Uiteraard is er ook tijd voor rustmomenten of om de creativiteit los te laten in thema/knutsel activiteiten.


Voor wie?

De racketfunkampen focussen zich op deelnemers vanaf 4 t.e.m. 6 jaar. Wanneer een broertje, zusje of vriendinnetje, vriendje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...


Doel?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en hun inspraak. Elk kind jong of oud weet wat het wil. Natuurlijk is het aan onze ervaren monitors om hiermee op een juiste manier om te gaan. Dit doen ze door balgewenning en tennis op een speelse manier aan te brengen.

Leerrijk: wij bieden verschillende sporten en knutselactiviteiten aan in de vorm van een spel of thema. Er wordt rekening gehouden met het feit dat elk kind uniek is. Alles wordt op het tempo van uw kind afgestemd. Zo worden er bij de oudere kinderen extra regeltjes toegevoegd dat het sportspel meer uitdagend maakt.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down. Bij kleuters worden er nog meer rustmomenten ingelast.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitoren, wij werken met monitoren die hun ervaring vaak als lokale trainers hebben en of een Bloso diploma van de Vlaamse Trainers School.


Praktische informatie

Indien mogelijk mogen de kinderen hun eigen tennisracket meenemen. Wij voorzien zelf ook voldoende tennisrackets voor alle kinderen.

Bekijk het aanbod


Voorbeeld dagindeling

Beschrijving Uren Info
Opvang 07u45-09u00 In het kleuterdorp, onder toezicht van de monitoren
Eerste sportactiviteit 09u00-10u00 Multimove/kleuterturnen
Tienuurtje 10u00-10u25 Koekje + drankje
Racketfun 10u25-11u30 Gekende liedjes en een zelf in elkaar gestoken dansje komen aanbod... en hierbij is de sky the limit.
Middagmaal 11u30-12u30 Gezonde broodjes met beleg en groentjes naar keuze
Speeltijd 12u30-13u30 Vrij spel o.a. op het springkasteel
Rustige activiteit 13u30-15u30 Verhaaltje voorlezen, knutselen, ...
Vieruurtje 15u30-15u50 Stuk fruit + drankje
Tweede sportactiviteit 15u50-17u00 Spelen met de bal, kruipspelletjes, kleuterhandbal, ...
Opvang 17u00-18u00 In het kleuterdorp met de monitoren