Footfunkamp
Overtuigd?
Bekijk het aanbod

Footfunkamp

De 2TY footfunkampen worden in partnership georganiseerd met FC Latem. De kleuters voetballen onder begeleiding van ervaren trainers, op niveau van de kinderen. Naast het voetballen, organiseren we ook leuke spelletjes, rustmomentjes, knutselopdrachten...


Voor wie?

De footfunkampen focussen zich op deelnemers vanaf 4 t.e.m. 6 jaar. Wanneer een broertje, zusje of vriendinnetje, vriendje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...


Doel?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak. Geef de kinderen de keuze en vraag welke oefeningen ze zelf graag doen. Als dit mogelijk is, passen wij onze trainingen hierop aan.

Leerrijk: bij ons voetbalkamp vertrekken we ook vanuit het standpunt dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de trainingen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve activiteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitors, wij werken met monitors die hun ervaring vaak als lokale trainers hebben en of een Bloso diploma van de Vlaamse Trainers School.


Praktische informatie

Breng sportieve kleren mee die vuil mogen worden.

Bekijk het aanbod


Voorbeeld dagindeling

Beschrijving Uren Info
Opvang 07u45-09u00 In het kleuterdorp, onder toezicht van de monitoren
Eerste sportactiviteit 09u00-10u00 Multimove/kleuterturnen
Tienuurtje 10u00-10u25 Koekje + drankje
Footfun/voetballen 10u25-11u30 Gekende liedjes en een zelf in elkaar gestoken dansje komen aanbod... en hierbij is de sky the limit.
Middagmaal 11u30-12u30 Gezonde broodjes met beleg en groentjes naar keuze
Speeltijd 12u30-13u30 Vrij spel o.a. op het springkasteel
Rustige activiteit 13u30-15u30 Verhaaltje voorlezen, knutselen, ...
Vieruurtje 15u30-15u50 Stuk fruit + drankje
Tweede sportactiviteit 15u50-17u00 Spelen met de bal, kruipspelletjes, kleuterhandbal, ...
Opvang 17u00-18u00 In het kleuterdorp met de monitoren