Danskamp
Overtuigd?
Bekijk het aanbod

Danskamp

De 2TY danskampen worden in partnership georganiseerd met Starz On Stage. Een ganse voormiddag worden de kinderen ondergedompeld in verschillende dansen waar vooral clipdance centraal staat en dit onder begeleiding van ervaren trainers van Starz On Stage. In de namiddag zorgen we voor wat afwisseling en komen andere sporten aanbod, zoals boogschieten, hockey, bubblevoetbal (voor de oudere kinderen),badminton en nog veel meer. De dag eindigt meestal terug met dansen.


Voor wie?

De danskampen (Clip Dance) zijn voor kinderen van 7 t.e.m. 11 jaar. Deze dansvorm is zeer toegankelijk voor zowel jongens als meisjes. Wanneer een broertje, zusje of vriendinnetje, vriendje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...


Doel?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak. Geef de kinderen de keuze en vraag welke oefeningen ze zelf graag doen. Als dit mogelijk is, passen wij onze lessen hierop aan.

Leerrijk: bij ons danskamp vertrekken we ook vanuit het standpunt dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de lessen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve namiddagactiviteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze activiteiten centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren 18+ monitors.


Praktische informatie

Breng sportieve kleren mee die ook vuil mogen worden.

Bekijk het aanbod


Voorbeeld dagindeling

Beschrijving Uren Info
Opvang 07u45-09u00 Sporthal/speelplaats, onder toezicht
Opwarming 09u00-09u15 Loslopen, opwarmingsdans, tikkertje, ...
Eerste sportmoment 09u15-10u15 Dans
Tienuurtje 10u15-10u30 Koekje + drankje
Tweede sportmoment 10u30-12u30 Dans
Middagmaal 12u30-13u15 Gezonde broodjes met beleg en groentjes naar keuze
Speeltijd 13u15-14u00 Vrij spel onder toezicht
Middagactiviteit 14u00-15u30 Waterspel, smokkelspel, sjorren, honkbal, ...
Vieruurtje 15u30-15u45 Stuk fruit + drankje
Keuzesport 15u45-16u45 Keuze uit de sporten die gegeven zijn in de voormiddag
Cooling down 16u45-17u00 Stretchen
Opvang 17u00-18u00 Sporthal/speelplaats, onder toezicht