Tienerkamp
Overtuigd?
Bekijk het aanbod

Tienerkamp

Waar je uzelf kan zijn en u gewoon amuseert ! Onder begeleiding van ervaren monitoren. Enkele voorbeelden van de sporten zijn: archerytag, kajakken, subtropisch zwembad,... .


Voor wie?

De tienerkampen zijn voor jongeren vanaf 12 jaar t.e.m. 16 jaar.


Doel?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak (op sommige tijdstippen mogen de kinderen zelf kiezen aan welke sport ze deelnemen). Natuurlijk voor de aller jongsten begeleiden de monitors deze keuze.

Leerlijk: wij bieden verschillende sporten aan en houden rekening met het feit dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de trainingen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve namiddagactiviteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitors (deze worden soms bijgestaan door een monitor in opleiding = vrijwilliger). Elke training wordt aangepast, bvb. een beginnende voetballer zal meer werken op de bal controleren en dribbelen terwijl een ervaren voetballer getraind wordt op lange afstands passen controleren en afwerken/verdedigen.


Praktische informatie

Sportieve kleren mee te nemen die vuil mogen worden. De verplaatsingen zijn met de fiets dus gelieve te zorgen dat uw tiener met de fiets komt of dat de fiets op de locatie is.

Bekijk het aanbod


Voorbeeld dagindeling

Uren Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
07u45-09u00 Opvang Opvang Opvang Opvang Opvang
09u00-12u30 Teambuildingsactiviteiten Jumpsky The Zone Gent Vlottenbouw op de Leie Escaperoom
12u30-13u30 Middagmaal Middagmaal Middagmaal Middagmaal Middagmaal
13u30-17u00 Archerytag Muurklimmen en spikeball Suppen Rozebroek of Vosselaereput Kajakken
17u00-18u00 Opvang Opvang Opvang Opvang Opvang