Danskamp

+ i.s.m. DanceReaction

De 2TY danskampen worden in partnership georganiseerd met Dance Reaction. Een ganse voormiddag worden de kinderen ondergedompeld in verschillende dansen waar vooral clipdance centraal staat en dit onder begeleiding van ervaren trainers van Dance Reaction. In de namiddag zorgen we voor wat afwisseling en komen andere sporten aanbod, zoals boogschieten, hockey, bubblevoetbal (voor de oudere kinderen),badminton en nog veel meer. De dag eindigt meestal terug met dansen.

Inschrijven ?

Voor wie ?

De danskampen (Clip Dance) zijn voor kinderen van 7 t.e.m. 11 jaar. Deze dansvorm is zeer toegankelijk voor zowel jongens als meisjes. Wanneer een broertje, zusje of vriendinnetje, vriendje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...

Doel ?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak. Geef de kinderen de keuze en vraag welke oefeningen ze zelf graag doen. Als dit mogelijk is, passen wij onze trainingen hierop aan.

Leerrijk: bij ons voetbalkamp vertrekken we ook vanuit het standpunt dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de trainingen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve namiddagactiviteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitors, wij werken met monitors die hun ervaring vaak als lokale trainers hebben en of een Bloso diploma van de Vlaamse Trainers School.

Voorbeeld dag indeling

Beschrijving Uren Voorbeelden/info
Opvang 7u45-8u30 Sporthal/speelplaats, onder toezicht
Opwarming 9u0-9u30 Loslopen, opwarmingsdans, tikkertje,...
Eerste sportactivteit 9u0-10u30 Technische training ClipDance
Tienuurtje 10u30-10u45 Koekje+ drankje
Tweede sportactiviteit 11u0-12u15 Technische training ClipDance
Middagmaal 12u15-13u0 Na eten vrij spel, op speelplaats onder toezicht
Activiteit 13u30-15u30 Middagspel: smokkelspel, cluedo, ….
Vieruurtje 15u30-15u45 Stuk fruit + drankje
Derde sportactiviteit 15u45-17u0 Elke dag een andere sport
Opvang 17u0-18u30 Sporthal/speelplaats , onder toezicht