Tenniskamp

+ omnisport i.s.m. TCLD

Vijf dagen omnisporten en tennissen, aangevuld met het Tweety all-in concept. Elke voormiddag zijn er twee intensieve tennistrainingen voorzien van 45 minuten. Dit onder begeleiding van ervaren trainers van de tennisschool & op de tennisterreinen van TCLD.

Inschrijven ?

Voor wie ?

De tenniskampen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar. Wanneer een broertje, zusje of vriendinnetje, vriendje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...

Doel ?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak. Geef de kinderen de keuze en vraag welke oefeningen ze zelf graag doen. Als dit mogelijk is, passen wij onze trainingen hierop aan.

Leerrijk: bij ons tenniskamp vertrekken we ook vanuit het standpunt dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de tennistrainingen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Voor de tennis worden de kinderen onderverdeeld volgens leeftijd en vaardigheden zo kunnen ze optimaal groeien. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve namiddagactiviteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitoren, wij werken met monitoren die hun ervaring vaak als lokale trainers hebben en of een Bloso diploma van de Vlaamse Trainers School. Voor de tenniskampen hebben wij een partnerschip met TCLD & de tennisschool.

Voorbeeld dag indeling

Beschrijving Uren Voorbeelden/info
Opvang 7u45-8u30 Sporthal/speelplaats , onder toezicht
Tennisles 9u0-10u30 Onder begeleiding van TCLD & de Tennisschool
Tienuurtje 10u30-10u45 Koekje + drankje
Omnisport 11u0-12u15
Middagmaal 12u15-13u0 Na eten vrij spel, op speelplaats onder toezicht
Activiteit 13u30-15u30 Waterspel, touwspelen, sjorren, honkbal...
Vieruurtje 15u30-15u45 Stuk fruit + drankje
Omnisport 15u45-17u0
Opvang 17u0-18u30 Sporthal/speelplaats, onder toezicht