Kleuterkamp

Onze kleuterkampen zijn een ultieme combinatie tussen bewegen, sporten, ravotten, spelen, knutselen, lekker eten, veel drinken en ook rusten. Het bewegen en sporten is onderbouwd via multimove, meer info tweetymultimove.be en www.multimove.be. Daarnaast heeft elk kampje een eigen thema, waar al spelenderwijs in dat thema kan worden gesport, gespeeld of geknutseld.

Inschrijven ?

Voor wie ?

De kleuterkampen zijn voor alle kindjes van 3 tot 6 jaar. Ook hier zijn we flexibel, zo weten we uit ervaring dat sommige kleutertjes ver voor zijn op leeftijdsgenootjes. Wanneer uw kindje thuiskomt en zegt dat hij te weinig gesport heeft of het kamp niet leuk vond laat dit dan weten aan de monitors. Wij raden dan aan dat uw kindje een voormiddag meedraait met de groep 6j-7j. Natuurlijk enkel als hij of zij en u dit ziet zitten. Rond de middag kijken we dan of uw zoon/dochter bij deze groep wil blijven of niet.

Doel ?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.

Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak is ook bij een kleuterkamp belangrijk. Elk kind jong of oud weet wat het wil. Natuurlijk is het aan onze ervaren monitors om hiermee op een juiste manier om te gaan. Dit doen ze door sporten in te kleden in een spel. Zo leren alle kleutertjes op ons kamp al spelender wijs sporten en bewegen.

Leerrijk: wij bieden verschillende sporten en knutselactiviteiten aan in de vorm van een spel of thema. Er wordt rekening gehouden met het feit dat elk kind uniek is. Alles wordt op het tempo van uw kind afgestemd. Zo worden er bij de oudere kinderen extra regeltjes toegevoegd dat het sportspel meer uitdagend maakt.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down. Bij kleuters worden er nog meer rustmomenten ingelast.

Sportief: uiteraard is de begeleiding van uw kleuter heel belangrijk deze wordt gegeven door onze ervaren + 18 monitors (vaak kleuterleerkrachten/kleuterleerkrachten in opleiding). Elke activiteit wordt aangepast. Meestal naar een spelvorm waarbij de kindjes worden uitgedaagd om bepaalde bewegingen te doen.

Voorbeeld dag indeling

Beschrijving Uren Voorbeelden/info
Opvang 7u45-9u0 In het kleuterdorp, onder toezicht van de monitoren
eerste sportactiviteit 9u0-10u0 spelen met de bal, kleuterbal, kleuterhandbal, ...
Eerste sportactiviteit 9u0-10u0 spelen met de bal, kleuterbal, kleuterhandbal, ...
Tienuurtje 10u0-10u25 Koekje+ drankje
Thema activiteit 10u25-12u0 sprookjesspel, red de paashaas, een ridder en prinses ...
Middagmaal 12u0-12u30 Gezonde broodjes met beleg en groentjes naar keuze
Rustige activiteit 12u30-15u30 Verhaaltje voorlezen, knutselen, ...
Vieruurtje 15u30-15u45 Stuk fruit + drankje
Tweede sportactiviteit 15u45-17u0 gooien met de bal, kleuter tennis, kleuter badminton, ...
Opvang 17u0-18u30 In het kleuterdorpje met de monitrices.

Sportactiviteit: hier staat de beweging van uw kleuter centraal, bewegingsvaardigheden worden geoefend en aangeleerd in de vorm van een spel en op eigen tempo.

Thema activiteit: is een spel rond een bepaald thema dat wordt uitgelegd aan de hand van een verhaal, vaak moeten de kleutertjes samen iets verzamelen of doen...

Rustige activiteit: hier wordt de creativiteit en verbeelding van elke kleuter geprikkeld. Door zelf iets te maken of een leuk verhaaltje te horen.