Omnisportkamp

Onze omnisportkampen zijn er voor iedereen... Zowel voor beginners als echte sporters. Voor de topsporters is afwisseling van verschillende sporten de beste ontwikkeling en waar is er een brede waaier aan sport? Op een 2TY omnisportkamp natuurlijk. Of ben je een twijfelaar in welke sport je wil beoefenen? Na een week omnisport kan je zeker makkelijker kiezen.

Inschrijven ?

Voor wie ?

De omnisportkampen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar t.e.m. 13 jaar. Let op! Leeftijd kan verschillen van locatie tot locatie en week tot week. Raadpleeg hiervoor het overzicht van ons kampaanbod (bovenaan deze pagina). Wanneer een broertje of zusje een jaartje te oud of te jong is dan kan een inschrijving nog maar moet wel eerst contact opgenomen worden met de kampverantwoordelijke. Laat dit dus weten per mail/opmerkingen/...

Doel ?

Het doel van elk 2TY kamp is om het kamp leuk, leerrijk, gezond en sportief te maken.
Leuk: luisteren naar de kinderen en geef hun inspraak (op sommige tijdstippen mogen de kinderen zelf kiezen aan welke sport ze deelnemen). Natuurlijk voor de aller jongsten begeleiden de monitors deze keuze.

Leerlijk: wij bieden verschillende sporten aan en houden rekening met het feit dat elk kind uniek is. Dit wil zeggen dat de trainingen en activiteiten worden aangepast aan het kind en niet omgekeerd. Ook staat samenwerken centraal, met onze sportieve namiddagactiviteiten dagen we de kinderen in groepjes uit en stimuleren we de samenwerking.

Gezond: een gezonde geest in een gezond lichaam, "Mens sana in corpore sano". Wij zorgen voor een gezond tussendoortje (een stukje fruit) en verse broodjes als middagmaal. Na elke dag en activiteit werken we ook met een cooling down, de kinderen terug tot rust brengen.

Sportief: hier staan onze trainingen centraal waarbij de leiding wordt genomen door onze ervaren + 18 monitors (deze worden soms bijgestaan door een monitor in opleiding = vrijwilliger). Elke training wordt aangepast, bvb. een beginnende voetballer zal meer werken op de bal controleren en dribbelen terwijl een ervaren voetballer getraind wordt op lange afstands passen controleren en afwerken/verdedigen.

Voorbeeld dag indeling

Beschrijving Uren Voorbeelden/info
Opvang 7u45-8u30 Sporthal/speelplaats, onder toezicht
Opwarming 9u0-9u30 Loslopen, opwarmingsdans, tikkertje,...
Eerste sportactivteit 9u0-10u30 Hoofdsport vb badminton,voetbal...
Tienuurtje 10u30-10u45 Koekje+ drankje
Tweede sportactiviteit 11u0-12u15 Nevensport vb ping pong, tennis, netvoetbal...
Middagmaal 12u15-13u0 Na eten vrij spel, op speelplaats onder toezicht
Activiteit 13u30-15u30 Waterspel, touwspelen, sjorren, honkbal...
Vieruurtje 15u30-15u45 Stuk fruit + drankje
Derde sportactiviteit 15u45-17u0 Hoofdsport vb badminton, voetbal...
Opvang 17u0-18u30 Sporthal/speelplaats , onder toezicht

Hoofdsport: hierop ligt de focus tijdens de week, we werken meestal met 2 à 3 hoofdsporten per week. (Welke hoofdsporten er in de week aanbod komen vindt u terug in het overzicht van ons kampaanbod) Deze sporten worden de eerste dagen gegeven. Nadat ze elke hoofdsport hebben geprobeerd mogen ze één van deze sporten kiezen en krijgen ze volgens hun keuze meer trainingen en uitleg.

Nevensport: een nevensport komt één keer voor in de week en is een leuke training voor de kinderen die het al kunnen of een unieke kans om de basis te leren voor de kinderen die voor het eerst in aanraking komen met deze sport.